Mondi SCP začína v Ružomberku realizovať stomiliónovú investíciu

25.04.2013 Ružomberok

Ružomberok 25. apríla (TASR) – Ružomberský celulózovo-papiernický podnik Mondi SCP začal dnes realizovať investíciu v hodnote 128 miliónov eur v podobe pripravovanej výstavby nového regeneračného kotla. Tento projekt bol v uplynulých mesiacoch predmetom búrlivých diskusií o užitočnosti poskytnutia vládneho investičného stimulu len na udržanie pracovných miest.

„Táto investícia zapadá do koncepcie, aby sa z regionálneho výrobcu papiera stal veľký medzinárodný hráč. Chceme, aby to malo pokračovanie ďalšími investíciami, preto sme tento projekt podporili. Keď bude koncom budúceho roka hotový, bude zárodkom ďalšej novej investície, ktorá by už mala vytvoriť aj nové pracovné miesta,“ uviedol pre TASR minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD).

Prezident Mondi SCP Roman Senecký zdôraznil životne dôležitú úlohu projektu. „Výstižne ho nazývame kľúčom k našej budúcnosti, pretože bez tejto štrukturálnej a strategickej investície by naša budúcnosť bola veľmi neistá. Investícia do infraštruktúry, energií, zníženia ekologickej záťaže a zvýšenia výroby je neuveriteľne šťastnou kombináciou. Profitovať z nej budeme všetci. Je stabilitou a istotou, že tento región má naďalej silného hráča, o ktorého sa môže oprieť,“ konštatoval Senecký.

„V prvom rade treba poďakovať všetkým, ktorí prispeli k realizácii tejto obrovskej investície. Z pohľadu nášho mesta znamená okrem rozvoja priemyslu zamestnanosť, výraznú zľavu ceny tepla, podporu rôznych oblastí spoločenského života Ružomberčanov. Pri poklepávaní základného kameňa si možno ani neuvedomujeme, do akej miery sa táto investícia dotýka nášho mesta,“ dodal pre TASR primátor Ružomberka Ján Pavlík.
 

Vyberte región